Rotterdam: Chinny’s en Nazar

Rotterdam Centraal

Soms heb je zin om een dagje er op uit te gaan. Een aantal steden in de buurt passeerden de revue zoals Delft, Leiden en Haarlem, maar het werd uiteindelijk Rotterdam: een beetje struinen door de stad en eten bij Chinny’s en Nazar.

Openbaar vervoer

Het metrostelsel van Rotterdam is er één waar je als stad in Nederland jaloers op mag zijn. Sinds jaar en dag is Rotterdam een voorloper geweest wat mij betreft. En man, heb je het vernieuwde Rotterdam Centraal al gezien? Prachtig! Gauw kijken, al ben je met de auto.

Rotterdam Centraal
Rotterdam Centraal, een station om als stad trots op te zijn!

Bijenkorf Rotterdam

Omdat de Bijenkorf Rotterdam op de looproute zat, zijn we daar een kijkje gaan nemen omdat de meeste merken hier wel te vinden zijn. Vluchtig vergeleken we het warenhuis met die in Den Haag, en conclusie is toch wel dat de Bijenkorf in de Hofstad een mooiere uitstraling heeft. Sorry Rotterdam!

Koopgoot

Rotterdam en zijn Koopgoot. Niks mis mee, alleen loop ik er eigenlijk niet per se doorheen. Dat ligt niet aan het design, dat ligt meer aan de winkels die er hun intrek in hebben genomen. Kwestie van persoonlijke smaak.

Surinaamse broodjes bij Chinny’s

Jaren geleden stonden de deuren van Chinny’s al open om onze lekkere trek na het stappen te stillen. Tegenwoordig heb je keuze uit 4 broodjeszaken op diverse locaties in Rotterdam. En zo vielen de broodjes kousenband met garnalen en zoute vis tussen het slenteren in de stad me weer goed. Vers en smakelijk!

Voor lekkere Surinaamse broodjes slaag je bij Chinny's
Voor lekkere Surinaamse broodjes slaag je bij Chinny’s 

Boekhandel Donner

In boeken en tijdschriften ben ik altijd wel geïnteresseerd. Al is het maar om door een boekenwinkel heen te lopen. En dat kun je heel goed bij Boekhandel Donner, de grootste boekwinkel van Nederland! Wat een hoop m2 om heerlijk in te kunnen struinen. Voor elke leeftijd en genre kun je hier terecht.

Iittala Outlet

En toen was daar de Iittala outlet. Een Scandinavisch merk voor servies en porselein in basic en thema lijnen. Wereldwijd bekend. En ik scoorde er één glaasje met 20% korting. Want uit een set van 4 was er bij ons thuis eentje gesneuveld.

Een aanvulling gevonden op de collectie bij de Ittala outlet
Een aanvulling gevonden op de collectie bij de Ittala outlet

De Doelen

Net voor sluitingstijd van de meeste winkels (tussen 17:00 – 17:30) streken we nog even met onze ene aankoop neer in één van de tenten bij de Doelen Een plein waar het stadstheater, bioscoop en casino te vinden zijn.

Even bijtanken op een terras aan De Doelen
Even bijtanken op een terras aan De Doelen

Turks eten bij Nazar

Op weg naar mijn all time favourite Witte de Withstraat kwamen we heel toevallig het zusje van mijn lief tegen met vriend. Gauw even bijgekletst met een drankje er bij om vervolgens in een overvolle Bazaar terecht te komen. Daarop besloten we een stukje verderop een Turks restaurant uit te proberen: Nazar. Heerlijk gegeten en nog even onze laatste vakantie in Turkije herbeleefd.

Een smakelijke start bij Turks Restaurant Nazar
Een smakelijke start bij Turks Restaurant Nazar
Een mixed grill schotel voor twee personen bij Turks restaurant Nazar is werkelijk genieten!
Een mixed grill schotel voor twee personen bij Turks restaurant Nazar is genieten!
Een klein aandenken van de eigenaar van Turks restaurant Nazar
Een klein aandenken van de eigenaar van Turks restaurant Nazar

Dit was mijn dagje uit in Rotterdam, maar Rotterdam kent nog zo veel meer hotspots en leuke locaties! Waar ik benieuwd naar ben zijn de must sees of must do’s van dit moment. Welke zou jij adviseren? Laat hieronder jouw reactie achter.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.