Personal Training (1/3)

Een nieuwe editie van Mud Masters op zaterdag 25 juni op Scheveningen is voor mij een goede reden om weer aanstalten te maken om mijn kracht en conditie op te bouwen. En omdat ik altijd al Personal Training heb willen ervaren, heb ik contact opgenomen met een Personal Trainer bij een sportschool in de buurt. Want logistiek logisch plannen is wel zo belangrijk, zodat er tijd overblijft voor andere leuke dingen!

Waarom Personal Training

Wat altijd nog op mijn “To Try List” stond was Personal Training. Waarom? Omdat ik graag persoonlijke en gerichte aandacht wil voor mijn lichamelijke en mentale aandachtspunten zoals een lage bloeddruk, ademhaling en houding, waarbij ook uitleg gegeven wordt over het effect van bepaalde oefeningen. Daarnaast hoop ik door middel van Personal Training mijn doel om fit(ter) en strak(ker) te worden op een duurzame manier te kunnen behalen.

Introductie

Hoi, mijn naam is Cynthia, 36 jaar en heb al enigszins ervaring met fitness (krachttraining en groepslessen), bootcamp e.a. vormen van sport en beweging zoals yoga, surfen, muurklimmen, snowboarden, etc.
De voornaamste reden dat ik geïnteresseerd ben in Personal Training is de gerichte aandacht dat gekoppeld wordt aan mijn doelstelling(en). De doelstelling concreet en op korte termijn is Mud Masters eind juni. Op lange termijn is het shapen van mijn figuur en het behoud daarvan. Dat dit door krachttraining en HIIT bereikt en behouden kan worden spreekt mij het meeste aan. Verder is voeding een belangrijke factor in mijn levenstijl, en ook ben ik geïnteresseerd in hoe ik dit evt. kan aanpassen om de gewenste doelen te behalen. Een behoorlijke intro 😉 maar ik denk dat ik hiermee een heldere opsomming heb gemaakt.

Nadat ik mezelf en mijn doelstelling omschreven had via de online contactformulier, ontving ik de dag daarop een hele leuke reactie van de Personal Trainer. Een afspraak voor een kennismaking en proefsessie voor de donderdag in dezelfde week was dan ook zo gemaakt.

Proefsessie

Na een ontspannen kennismakingsgesprek waarbij er enthousiast gesproken werd over voeding, doelstellingen en persoonlijke ervaringen, gingen we aan de slag met een proefsessie Personal Training.
Een parcours werd opgesteld door o.a. matten, een fitness step, een jump box, een kettlebell en een halter schijf. En alhoewel de workout impact had op de total body, bestonden de oefeningen voornamelijk uit lunges, jump squats, squats, knee ups, push ups en buikspieroefeningen.

Conclusie: Mijn flesje water was ik vergeten. Stom, want ik kreeg een ontzettend droge strot van eindelijk de juiste ademhaling te hanteren. Maar buiten dat vond ik het super lekker om mijn spieren na een paar maanden weer eindelijk een optater te geven… en hoe! Het duurde een paar dagen voordat ik weer normaal de trap op en af kon lopen!! 🙂
De proefsessie is mij zo goed is bevallen, dat ik uiteindelijk heb besloten om te starten met Personal Training bestaande uit 10 sessies van 60 minuten. Ik heb er zin in!

Ben je benieuwd naar mijn ervaringen met de komende sessies en of ik mijn doelen behaal? Wil je weten wie mijn Personal Trainer is en waar ik train? Hou de blog de komende weken dan in de gaten. En tot die tijd ben ik natuurlijk erg benieuwd wat jouw ervaringen zijn met Personal Training. Of twijfel jij net als dat ik heb gedaan nog over Personal Training? Laat hieronder jouw reactie achter.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.