Personal Training: de eerste sessies (2/3)

Enkele weken geleden kondigde ik aan te gaan starten met Personal Training, met als doel om onder professionele begeleiding op krachten te komen voor Mud Masters Obstacle Run Scheveningen, en om op lange termijn mijn lichaam te ‘shapen’. Ondertussen ben ik een aantal sessies verder en wordt het niet alleen tijd voor een update over mijn ervaring met Personal Training: de eerste sessies, maar ook een nadere kennismaking met mijn Personal Trainer.

Mijn startpunt

Als fulltime werkende vrouw, moeder, partner, zus en vriendin, is het voor mij belangrijk om zorgvuldig met mijn tijd om te gaan zodat er tijd overblijft voor andere leuke dingen. Dus een sportschool in de buurt was een pre in het selecteren van een personal trainer en al gauw kwam ik op de contactpagina van Ayla terecht, waarbij ze zichzelf als volgt voorstelt:

Ik heb sinds 2014 ervaring als personal trainer. Daarvoor heb ik voornamelijk sport- en trainingservaring opgedaan in de vechtsporten (boksen en Thaiboksen). Ik heb op wedstrijdniveau gebokst en hierin ook lesgegeven.

Naast de opleidingen die zij afgerond heeft, voegde Ayla ook de onderstaande specialiteiten toe die mij het meeste aanspraken tijdens mijn zoektocht naar een Personal Trainer:

 • Sportspecifiek: boksen
 • Krachtraining
 • Functioneel trainen
 • High Intensity Interval Training
 • (Sport-)voedingsadvies
 • Figuurverbetering (afvallen / aankomen)

De kennismaking

In reactie op het door mij ingevulde contactformulier op de website van de sportschool, reageerde Ayla heel snel via email en een afspraak voor een proefsessie voor diezelfde week was snel gemaakt! Super chill, want zodra ik wat in mijn hoofd heb, dan moet de uitvoering ervan ook het liefst meteen gebeuren!

Het kennismakingsgesprek was heel ontspannen. We babbelden over realistische doelstellingen en voeding, maar ook hoe we als mens zijn en wat onze achtergrond en interesses zijn. Zaken die voor ons beiden belangrijk zijn om te weten in de samenwerking, of hoe Ayla haar Personal Training zo goed verwoord:

The Journey To Your Health!

Proefsessie

Na onze kennismaking gingen we meteen aan de slag met de proefsessie. Het resultaat? Ik had 4 dagen lang spierpijn in mijn benen, liep de trappen op als een peuter die net kan lopen (klauterend!) en zocht ondersteuning bij het elke keer zitten en opstaan. Ik kan je verzekeren dat na dit te hebben ervaren, ik nu niet eerder weg ga uit de sportschool tot ik alle gebruikte spieren heb gestretcht, want: OUCH!!

Lees hier waarom ik ook alweer gestart ben met Personal Training en hoe ik de proefsessie verder heb ervaren.

De oefeningen

Tijdens elke sessie van 60 min., laat Ayla mij eerst zien hoe ik de oefening moet uitvoeren zodat zij mij kan corrigeren op o.a. de juiste houding en ademhaling. Verder vertelt ze er bij waar de oefening goed voor is en pusht ze me hier en daar net iets verder of sneller te gaan.

Ayla doet een paar oefeningen voor:

Barbell Step Up
Barbell Step Up

 

 

 

 

 

High Plank
Push Up

 

 

 

 

 

Dumbell
Bend over single arm / Dumbell Row

 

 

 

 

 

Squat met halter
Barbell Backsquat

 

 

 

 

 

Mijn afgelopen 4 sessies bestonden o.a. uit de onderstaande oefeningen of een variatie daarop:

 • Lunges
 • Crunches
 • Deadlift
 • Push ups
 • Kettle bell swing
 • Medicine ball slams
 • Box jumps
 • Pull ups
 • Assistant pull ups
 • Boxjumps
 • Resistance Band Bicep Curl
 • Clean & Press
 • en last but not least…. Monkeybars!!! Want deze oefening moet ik gewoon kunnen tijdens Mud Masters Obstacle Run Scheveningen

Tip: Zoek de oefeningen op internet of beter nog: laat je begeleiden door een professional.

Contact

Wil je meer weten over Ayla Personal Training? Check Ayla Personal Training op Facebook of neem vrijblijvend contact op via email

Volg mijn ervaringen met de komende sessies en kom er samen met mij achter of ik mijn doelen behaal (Monkey Bars please!). En tot die tijd ben ik erg benieuwd wat jouw ervaringen zijn met Personal Training. Twijfel je misschien nog, en waarom? Laat hieronder jouw reactie achter.

4 gedachten over “Personal Training: de eerste sessies (2/3)”

 1. Wat goed vormgegeven! Je bent met je eigen journey to your health begonnen en je doet dat met een echte profecional dus dat gaat zeker lukken!!

  1. Wat een leuke reactie, dankjewel Doortje! En ja, jaren geleden is die health journey begonnen – zowel mentaal als fysiek – en zeker nooit angstig geweest om steeds weer een andere route te pakken! 🙂 Op welke health journey bevindt jij je op dit moment?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.