Dunne pannenkoekjes

Wanneer ik in het weekend wakker word, weet ik vaak precies wat ik ga maken om te eten. Ditmaal zag ik heerlijke dunne pannenkoekjes voor me, belegd met (appel)stroop of jam. En naast over eten dromen, deel ik ook graag dit makkelijke recept: dunne pannenkoekjes.

Ingrediënten

Voor ongeveer 8 – 10 dunne pannenkoekjes

  • 150 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel zout
  • 500 ml melk
  • (room) boter voor in de pan

Bereiden:

Maak het beslag door alle ingrediënten met een garde of handmixer glad te roeren. Gebruik hierbij ongeveer de helft van de melk, zodra alle klontjes er uit zijn, klop je de rest van de melk in gedeelten er doorheen.

Smelt een klontje boter in de koekenpan, beweeg de pan en laat de gesmolten boter over de hele bodem van de pan uitvloeien.

Giet met een soeplepel het beslag in de pan, maak hierbij een draaiende beweging met de soeplepel zodat de pan in zijn geheel bedekt wordt.

Bak het pannenkoekje – op middelhoog hittebron – aan de onderkant lichtbruin. Keer om als de bovenkant gestold is en bak de andere kant ook lichtbruin.

Laat het pannenkoekje uit de pan glijden op het bord op de pan met warm water en dek af met een deksel. Bak de overige pannenkoekjes op dezelfde manier.

Eet smakelijk!

Dunne pannekoekjes

Tip: Om de pannenkoekjes warm te houden vul je een steelpan voor de helft met gekookt water waarop je een bord plaatst.

Hoe heb jij jouw pannenkoeken het liefst: dun of dik? En wat heb je er dan op? Laat hieronder jouw reactie achter.

2 gedachten over “Dunne pannenkoekjes”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.