Dromen: wat je ermee moet

Wat is het allerergste dat jou kan overkomen wanneer dromen van jezelf of die van je naasten uitkomen? Als je het mij vraagt: wanneer dromen waar worden gemaakt.

Het is zo veel makkelijker om je dromen uit te stellen, ze niet uit te spreken en allerlei argumenten te (laten) bedenken om maar in het vertrouwde te blijven.

Het is zo veel makkelijker om te bedenken dat je weet wat er zal gebeuren als je besluit om ze waar te maken. En zo veel makkelijker om ze te negeren.

Guess what: je kunt het niet weten. Zolang je je niet waagt stappen te zetten en vooruit te komen, dan kun je niet zeggen dat de dromen die je na wilt leven niet de juiste zijn.

Als je al afhaakt voordat je er überhaupt aan begonnen bent, dan kun je geen spijt hebben. Maar ook geen lessen hebben geleerd. Plezier hebben beleefd. Jezelf weer een stukje meer en beter leren kennen. Nieuwe mensen ontmoeten. Nieuwe situaties ervaren.

Voel je bevoorrecht dat je dromen hebt. En wees er van bewust dat jij verkeert in een positie, land, gezin of de financiële middelen bezit om je dromen waar te maken. Of in ieder geval een poging doet.

Wees er van bewust dat er vele anderen zijn die de kansen of mogelijkheden niet of nooit zullen krijgen om hun dromen ooit te mogen verwezenlijken. En is dat wel zo?

Want dromen hoeven geen bergen met geld te kosten. Geen andere baan. Geen verhuizingen of het dood laten bloeden of zelfs beëindigen van relaties.

Welke dromen je ook moge hebben, van kleine dromen, tot grote dromen: herinner jezelf wat jou gelukkig maakt. Heb een open geest en verlos jezelf van onzekere gedachtes om jouw dromen te verwezenlijken.

Wees creatief: ga terug naar jouw basis. Want jij mag die weg afleggen om te worden wie jij werkelijk bent.

Belangrijk: draai het ook eens om en help je dierbaren om het leven te leiden dat hen ziels-gelukkig maakt. En accepteer het wanneer er geen rol voor jou is weggelegd. Laat je dierbaren in al hun pracht en praal het leven leven. Dat recht heeft immers iedereen.

Waar kies jij voor: laat je jouw licht en die van je dierbaren stralen, of kies je er voor om het langzaamaan te laten doven?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.