Den Haag: BIT Grill and Café

BIT-Rib-roast

Dag in, dag uit ben ik bezig met eten. Wat zal ik eten met ontbijt, wat zal ik voorbereiden voor de lunch, zijn de snacks en tussendoortjes gesneden en waar hebben we in de avond trek in? En toen werd ik ‘s middags gebeld met de vraag of ik diezelfde avond tijd en zin had om uit te gaan eten bij Restaurant: BIT in Den Haag. Niet gepland, des te leuker is de spontane last-minute actie!

Waar staat BIT voor

BIT (Best in Town) Grill and Café is een zaak waar twee ondernemers hun krachten hebben gebundeld, een slagerszoon en een sterrenkok. Het vlees is voornamelijk afkomstig uit Ierland en word bereidt in de Josper Grill: een combinatie tussen een grill en een oven, gestookt met houtskool met een lange brandduur. Eenmaal opgewarmd houdt de Josper zijn hitte lang op peil, wat ten goede komt aan het braadproces met als resultaat werkelijk heerlijk boterzacht vlees! Maar ook de vegetariër en visliefhebber wordt niet vergeten.

Wie komen er bij BIT

Mede door hoe de zaak is ingedeeld en ingericht (hoekjes waar je kunt vergaderen of lange tafels met hoge stoelen waar je gezellig aan kunt borrelen) en de openingstijden (dagelijks open tussen 7:00 en 23:00) is BIT zeer toegankelijk voor zowel zakelijk als winkelend publiek. Maar ook passanten die vallen voor het aantrekkelijke interieur of diegenen die een avondje naar het theater gaan zullen hier heerlijk vertoeven. Ga je naar de film, kijk dan ook even naar de Movie Deal!

Waar is BIT te vinden?

BIT (Best in Town) Grill and Café is te vinden naast de ingang van het onlangs gerenoveerde Boutique Hotel Corona in het centrum van Den Haag. Het is toegankelijk met het OV (tram 17 halte Gravenstraat en Tram 1 halte Kneuterdijk of Bus 22, 24 halte Buitenhof. Wij waren met de auto, parkeren heb ik gedaan in Parkeergarage Noordeinde (5 min. lopen).

Mijn ervaring met BIT

Bij binnenkomst werden wij vriendelijk begroet en naar ons gezelschap geleid. De drankjes werden op dat moment opgenomen en kort daarop naar onze tafel gebracht. Na het zien van de mooi opgemaakt glazen met gin tonic, twijfelde ik even aan mijn keuze in een witte wijn, maar dat duurde niet lang, heerlijk wijntje!

Op de naar kranten uitziende menukaarten is veel smakelijks te vinden. Ontbijt, lunch, dinner, desserts, snacks en drank – take your pick! Wij gingen voor het volgende:

BIT
Op woensdag staat de lamsschenkel op het Daily Special menu. Boterzacht lmsvlees dat zo van het bot afglijdt.
Gegrilde reuzengamba's, om je vingers bij af te likken.
Gegrilde reuzengamba’s, om je vingers bij af te likken.
Ook kinderen komen niets te kort met deze Classic Gourmet Burger mini.
Ook kinderen komen niets te kort met deze Classic Gourmet Burger mini.
Maar wat denk je van de imposante Rib Roast voor 2 personen!?
Volgende keer staat deze imposante Rib Roast voor 2 personen voor mijn neus, for sure!
Kijk dit nagerecht nu toch, zou jij het kunnen delen?
En kijk dit nagerecht nu toch, zou jij het kunnen delen?

Conclusie: De ambiance bij BIT is fijn. Een mooi en smaakvol interieur, een goede indeling met fijne hoekjes en niet geheel onbelangrijk: kwalitatief hoog en heerlijk bereid vlees. Ik kom hier zeker vaker terug om de overige keuzes op het menu uit te proberen!

Heb jij al de kans gehad om een kijkje bij BIT te nemen? Heb je er gegeten of is het bij een drankje gebleven? Kortom, wat is jouw ervaring met BIT? Laat hieronder jouw reactie achter.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.