Algarve, Portugal (1/2)

Portugal-Praia-de-Marinha

Deze zomervakantie zijn wij voor het eerst naar Portugal geweest en hebben een aantal plaatsjes in de kuststreek van de Algarve ontdekt. Het viel mij op dat ik veel gelijkenis zag met Andalusië, het zuiden van Spanje. En dat blijkt ook niet zo gek te zijn, want vroeger waren beiden landen één. De opzet van de wegen en de stadjes zijn vrijwel hetzelfde. De gebouwen en woningen lijken erg op elkaar. Alleen is er in Spanje meer aan historische gebouwen bewaard gebleven. En de Algarve is echt een kuststreek met veel keuze aan lange uitgestrekte maar ook kleine stranden. In deze blogpost met foto’s neem ik je mee in onze reis door de Algarve: lekker eten, prachtige stranden, zon en zee. Wat een rijkdom hè, dat wij de mogelijkheden hebben om te reizen. Het ontdekken van nieuwe landen, culturen en lokale gebruiken.

bola-de-belim
Omdat we vrij laat in de avond op het vliegveld van Faro aankwamen op de eerste dag zijn wij op de tweede dag na het middaguur richting het dichtstbijzijnde strand gegaan: Trafal. Dit is een stukje strand dat weer overloopt op het strand van Vale do Lobo. Waar die grenzen precies liggen weet ik niet, wel weet ik dat de Portugese donuts die op het strand te koop zijn super lekker zijn!! ‘Boooliiiinhaaaa’ roepen de verkopers op het strand. En met een crème-laagje er tussen heten ze Bolinha de Belim. De voor ons bekende Berliner bollen.
marufo-1
Wij werden getipt om vooral een keertje te gaan eten bij Marufo 1. Niet te verwarren met Marufo 2 dat aan de overkant van de ‘grote weg’ is. En ja, ik ben het er helemaal mee eens dat je bij Marufo 1 aan het goede adres bent wanneer je trek hebt in heerlijk gegrilde vlees of vis van de barbecue. Oh my god, wat smaakte de zalm en kip ons goed zeg! Wij hebben zelfs nog 1x afgehaald (wat heel gebruikelijk is in de regio) en op onze laatste avond nog een keer. Want wat goed is, is gewoon goed!
De zalm…..lekker zoutig en juicy! Ik wil het weer!!
praia-de-marinha
Naast het pad richting het strand Praia da Marinha kwamen we dit bestickerde bord tegen. Een momentje van mindfulness voor mij, want weet je wat ik dacht op dat moment: ‘You can’t always see the right direction as sometimes its hidden.’ En tsja, wat doe je dan? Stilstaan en je verdwaald voelen? Resoluut een andere weg nemen? Nee hoor, gewoon op het pad blijven en lekker doorlopen.
Praia-de-Marinha
En wat een uitzicht op Praia da Marinha vanaf het pad waarop wij liepen! Prachtig!
Praia-de-Marinha
En deze mensen vonden het uitzicht denk ik ook prachtig…haha! En net als wij ploften ook zij in het zand om van het uitzicht te genieten.
Het straatbeeld in het plaatsje Lagoa ziet er ongeveer zo uit. Dit was op een maandag, tussen twaalf en één.
Lagoa heeft in ieder geval één kapsalonnetje in het centrum.
En mocht je nog strandspulletjes nodig hebben, dan kun je dat gelukkig ook in Lagoa vinden.
Soms kom je prachtige graffiti tegen dat perfect in het straatbeeld past. Zoals dit mooie plaatje.
Wij houden van lekker eten. En bij restaurant Tapas No Bucho in Lagoa hebben we heerlijk gesmikkeld van de tapas gerechten. Dit was een heerlijk bereide pulpo, oftewel inktvis.
Dit waren gefrituurde balletjes met een ham-soort er in. Persoonlijk vond ik ze niet bijzonder, maar gewoon oké. Varkensvlees eet ik overigens niet tot weinig.
When in Portugal…have some sardines! En deze sardines gecombineerd met rode ui, tomaatjes en kruiden waren echt heerlijk!
Dit typisch Portugese nagerecht heet Dom Rodrigo. Mierzoet en gemaakt van eigeel, suiker en amandelen. Ik vond het lekker!
Op de zesde dag gingen wij de haven van Villamoura eens bekijken. En wat een grote haven is dat zeg! Met flink wat boten, een behoorlijke boulevard met een een ruime keuze aan restaurants en iets verderop een strand.
Van alle restaurant aan de boulevard besloten wij om Chinees te gaan eten. Ik had trek in rijst. En dit restaurant had een mooi uitzicht over de boulevard en haven. Win win dus. Overigens werd het bami in plaats van rijst.

Dit was deel 1 van de fotoserie van onze vakantie in de Algarve, Portugal. Heb je vragen of wil je iets leuks delen, laat dan gerust je reactie achter!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.